Verbouwing werkplaats tot woning

Voor een aannemer uit Werkhoven heb ik de bestaande werkplaats omgevormd tot woning. De hoofdvorm van de loods is gebleven. Aan de zijde van het water heb ik het gebouw een stuk ingekort om een mooie, bruikbare tuin te kunnen maken op het zuiden. De open gevel is dichtgezet met zoveel mogelijk glas waardoor een weids uitzicht over de omliggende weilanden ontstaat.

Op de verdieping heb ik juist een deel van het gebouw uit laten steken. Dit geeft op de begane grond een veranda aan de tuin, en op de verdieping een ‘zwevende’ slaapkamer met balkon aan de waterkant.

De materialisering van de gevels is een combinatie van het industriƫle van de bestaande werkplaats en het dorpse karakter van Werkhoven.

 

ontworpen in dienst van Architectenbureau van der Zee

Category: