Verbouw kantoor Regulierenring 20 Bunnik

Na een grondige renovatie is het kantoor Regulierenring 20 in Bunnik klaar voor een nieuwe toekomst.

Het kantoor is op meerdere fronten volledig aangepakt. Samen met John Venneman van Human-Space hebben we een gezond en flexibel kantoorconcept geïmplementeerd. De tien principes van Well v2 waren daarbij een leidraad voor het onderdeel gezondheid. Dit heeft onder andere geleid tot een volledig nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie, een groene inpassing, stimuleren van bewegen en zelfs ruimte voor een eigen groenten- en kruidentuin.

De flexibiliteit is in het kantoor gebracht door het weghalen van nagenoeg alle binnenwanden en plafonds. Daarmee is veel licht en lucht in het pand ontstaan. De bestaande balkenstructuur dient als logisch stramien voor mogelijke toekomstige indelingen. Ook de nieuwe installaties zijn helemaal aangelegd volgens deze indeelbaarheid. Er zijn door het hele pand warme, vriendelijke afwerkingen gebruikt om het gevoel van een ‘clubhuis’ te benadrukken. In onze ogen wordt het kantoor van de toekomst namelijk steeds meer gebruikt voor ontmoeten en verbinden en niet alleen voor het uitvoeren van werk. Een prettige en wat informelere sfeer hoort daar bij.

En ook het exterieur is aangepakt. Vooral de entree heeft een enorme make-over gehad. Een patroon van eiken balken met het huisnummer (in LED-verlichting) uitgesneden markeert nu de toegang. Links en rechts daarvan zijn twee grote kozijnen gemaakt om het contact binnen-buiten te vergroten en direct zicht op de entree te maken. Ook de kozijnen van de ronde erker krijgen eiken balken als accent.

Dit project laat maar weer eens zien dat herbestemming een zeer duurzaam alternatief t.o.v. sloop / nieuwbouw kan zijn. Als je je schouders eronder zet en een gebouw serieus aanpakt, is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt!

 

Date:

Category: