In de wijk Weteringpark heb ik een vijf lagen hoog appartementengebouw ontworpen dat als blikvanger bij de wijkentree komt te staan. De opbouw is klassiek met een plint, middenstuk en kroonlijst. Deze klassieke stijl heb ik gecombineerd met een eigentijds en vrij volume. Met name bij de knik in het gebouw zijn hierdoor bijzondere woningplattegronden ontstaan.

Uitgangspunt is echter overal de bruikbaarheid van de appartementen geweest. Door de kleine oppervlakte  van de woningen, van 58m2 tot 70m2, is efficiency van groot belang. De indeling van de woningen, en de efficiënte woningplattegronden hebben de ontwikkelaar overtuigd om voor mijn ontwerp te kiezen bij de selectie. Dit in combinatie met het aansprekende beeld van de gevels.

De 24 appartementen hebben een groot comfort en worden duurzaam gebouwd door o.a. het gebruik van zonnepanelen. In totaal zijn er drie woningtypen. Alle drie met eigen tuin of balkons op het zuidwesten of noordwesten. De centrale entreeruimte is ruim en biedt toegang tot de appartementen. De appartementen hebben een royale woonkamer, twee slaapkamers, een moderne badkamer, een apart toilet en een ruimte voor installaties en de wasmachine-/droger. Voor betaalbare prijzen zijn hiermee hele complete en aantrekkelijke woningen gekomen op een mooie plek in Houten.

ontworpen in dienst van Architectenbureau van der Zee